Maths problem of the week

Molly went swimming every day for 5 days.

She swam 80 lengths during the 5 days.

Each day she swam 4 less lengths than the day before, how many lengths did she swim each day?

 

11 thoughts on “Maths problem of the week

    • Keep trying Samir. Let me re-word some parts of the problem.
      Molly swam 80 lengths altogether. However, she did not swim the same amount of length each day but she swam 4 lengths less each day.
      For example if on Monday she swam 24 lengths on Tuesday she swam 20, and so on.
      Hope this will help.

      Like

  1. Day 1
    Day2
    Day3
    Day4
    Day5

    Total
    =80

    You need to use the 4 times table because it is 4 less day than the day before.
    4,8,12,16,20,24,28,32,36,40,44,48

    4
    8
    12
    16
    20

    20+16=36+12=48+4=52+8=60 60 is to less than 80

    8
    12
    16
    20
    24

    24+20=44+16=60+12=72+8=80

    answer

    Day5 =8
    Day4 =12
    Day3 =16
    Day2 =20
    Day1 =24

    Like

  2. Day 1
    Day2
    Day3
    Day4
    Day5

    Total
    =80

    You need to use the 4 times table because it is 4 less day than the day before.
    4,8,12,16,20,24,28,32

    4
    8
    12
    16
    20

    20+16=36+12=48+4=52+8=60 60 is to less than 80

    8
    12
    16
    20
    24

    24+20=44+16=60+12=72+8=80

    answer

    Day5 =8
    Day4 =12
    Day3 =16
    Day2 =20
    Day1 =24

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s